lauantai 6. joulukuuta 2014

Kilpavarusteluako?


Vaelluskamppeet on päivitettävä kuntoon tulevan vuoden aikana. Onneksi on aikaa kerätä Kekkostelun kamoja. Omat varusteet ovat kyllä varsin päteviä, ainakin monet niistä, mutta joitain uudistuksia tarvinnen. 

Vaelluksella tärkeimmät varusteet omasta mielestäni ovat:

- Kunnon jalkineet: Jalat ovat koko viikon työssä, joten ne ansaitsevat työasun.

- Omalle vartalolle sopiva rinkka: Lyhyelle naiselle lyhyen naisen rinkka. Ja tilavuus pitää olla yli 65 litraa, ainakin minusta. Rinkka pitää myös osata säätää niin, että paino nousee pois hartioilta ja tukeutuu lantiolle.

- Järkevän kokoinen makuupussi: Koolla tarkoitan makuupussin kokoa pakattuna ja myös sen painoa. Pallomaiseksi pakkautuvaa miinus miljoonan pakkasasteen megatalvipussia ei kannata raahata mukanaan. Oma Joutsen-untuvapussini on vuodelta 1988 ja vieläkin iskussa. Se on kevyt ja pieni pötkylä pakattuna. Lämpöominaisuudet ovat jo hieman haihtuneet, mutta ollakseen noin vanha pussi, se toimii oikein mainiosti.

- Hyvälaatuiset sukat: Itse olen tottunut vaihtamaan sukat joka päivä, sillä puhtaat ja sileät sukat auttavat omalta osaltaan pitämään jalat hyväkuntoisina koko vaellusviikon ajan. Sukkien laatuun kannattaa kyllä panostaa. Itse olen vähitellen ostanut itselleni muotoiltuja ja napakasti jalassa möllöttäviä retkeilysukkia. Viikon vaellukselle olen varannut sukkaparin jokaiselle päivälle.

Ostin alkusyksyllä itselleni uuden Gore-Tex-ulkoilutakin, kun vanha vetelee viimeisiään. Housut ajattelin ostaa keväällä, jos vaan löydän tällaiselle vartalolle sopivat. Persjalkaiselle naiselle ei helposti löydy kalvopintaisia housuja. Aina laahaa lahkeet kymmenen metriä taaempana.

Ihanainen murumainen äiti-äitiliini halusi ostaa ennakkoon synttärilahjaksi minulle vaelluskengät! Voiko suurempaa onnea olla! Ja ne ovat ihanat! Ostettiin männäviikolla ne. Huolellisen sovittelun jälkeen päädyin Meindlin popoihin.


Nyt pitää vaan vielä sisäänajaa kengät eli suomeksi sanottuna: Niillä pitää kävellä paljon, ennen kuin voi lähteä vaellukselle töpöttelemään. Ja kävelyhän tekee hyvää tällaiselle suklaan ja jäätelön laiskistamalla sohvaperunakotiäidille. Keväällä siis tiedossa ruoskaa ja raippaa kuntokuurin muodossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti