perjantai 10. lokakuuta 2014

Kokoa kokoon koko poppoo

Vaellusporukan kokoaminen on alkanut. Tällä hetkellä meitä olisi lähdössä yli 20 henkeä reissuun. Iso revohka! Keväällä vahvistuu, kuinka moni oikeasti pääsee mukaan kekkostelemaan. Lomat, kesätyöt ja muut muuttujat vaikeuttavat sitoutumista. Toivon kuitenkin, että tästä joukosta mahdollisimman moni pääsisi. Meitä olisi silloin kunnon joukko jakamassa tätä partiokokemusta.

Isossa porukassa on omat etunsa ja haittansa, kun puhutaan vaelluksesta. Isosta joukosta lähtee iso ääni, eli jos hiljaisuutta kaipaa, on syytä vaeltaa yksin tai maksimissaan kolmin. Ison joukon liikekannallepano on myös hitaampaa, koska aina jollain iskee pisuhätä, kun pitäisi lähteä tarpomaan. Isossa joukossa on kuitenkin hyötyjäkin. Kun joukossa on useita ensikertalaisia, tuntuu varmasti turvallisemmalta lähteä joukolla matkaan. Toisaalta reissu tuo johtajistomme väkeä lähemmäs toisiaan, kun vietämme viikon verran samassa hienhajussa.

Ajattelimme tehdä porukastamme ketterämmän sillä, että jakaudumme ruokakuntiin. Ruokakunta voi myös itse valita päivämatkan kävelytahdin. Yöpymispaikat sovitaan kaikille yhteisiksi, jolloin voimme viettää yhdessä iltoja vaellushuumorista nautiskellen. Huumorihan vaelluksella yleensä paranee kilometrimäärien kasvaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti