lauantai 12. syyskuuta 2015

Eväsretki isolla ikähaarukalla

Päätettiin tehdä eväsretki yhdessä lasten ja äiteemuorin kanssa. Kun osallistujien ikähaarukka on välillä 2-78, niin on vähintäänkin järkevää, että paikka on:
- Lyhyen ajomatkan päässä
- Siisti ja rauhallinen
- HelppokulkuinenBonusta tulee, kun retkipaikalta löytyy nuotiopaikka, roskis, puucee, luontopolku, historiallinen vierailukohde sekä tiklejä. No. Näitä kaikkia tarjoili Kuusiston linnanrauniot Kaarinan Kuusistossa. Erinomainen eväsretkikohde juuri tällaiselle rytmiryhmälle!


Aurinko palkitsi meidät mahtavalla paisteella, lämmintä ja mukavaa siis. Jätimme auton parkkipaikalle, jonka jälkeen yksityistie vielä jatkui raunioille asti. Onneksi kuitenkin valitsimme tämän pysäköintivaihtoehdon, sillä ennen raunioita tie mutkittelee ohi Kuusiston kartanon ja kartanon komeiden vanhojen puiden. Enpä ole niin upeita saarneja, puistolehmuksia ja lehtikuusia nähnyt aikoihin!

Tien varrella kasvoi myös hunajakukkaa ja auringonkukkia, joten neitoperhosiakin bongasimme parvikaupalla.

Makkaraa notskilla

Nuotiopaikka sijaitsee raunioiden vieressä, ja siellä oli siistit penkit sekä grilliritilä. Notskipaikan vieressä oli myös puuvarasto, josta olisi klapitkin saatu. 

Meillä oli makoisat eväät, ja todettiin siinä muiden nuotiolle saapuneiden retkeilijöiden kanssa, että vaikka makkarat ovat melko kyseenalaista ruokaa lapsille, niin onhan niissä kuitenkin oma hohtonsa lasten silmissä. - ja hyvä marttyyriäiti syö nöyränä makkarankuoret


Tällaista taidetta bongasimme tien varrelta :) Luontopolku jäi tällä kertaa tutustumatta. Jotain kivaa tiedossa jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti